Pálavské vinobraní 2013

V Mikulově se v termínu od 6.-8.9.2013 uskuteční již tradiční Pálavské vinobraní. Návštěvníci jsou zváni na pochodňovou  show,  průvod  královské  družiny,  spoustu  krojů, řemeslnou  tržnici,  národopisné  soubory,  cimbálovou  muziku  i  dechové  hudby.  Součástí programu jsou koncerty  hvězd  české i slovenské hudební scény, stánky  s vínem, burčákem a gastronomickými specialitami nebo nedělní výstup na Svatý kopeček.

Po celou dobu vinobraní v hlavním sále zámku probíhá prestižní veřejná výstava Národní soutěže vín, zde bude možno ochutnat více než 500 vzorků bílých, růžových a červených vín z Mikulovské vinařské podoblasti.

Návštěvníci mohou využít bezplatné autobusové dopravy, která propojí všechny místa dění, nebo využít dopravy vlakem. Zvýhodněná permanentka na vinobraní, která zahrnuje i zpáteční jízdenku na vlak, stojí 450 Kč a lze ji využít v pátek 6.9. i v sobotu 7.9., v pá odjíždí z Brna speciální vlak v 16:30 hod.  z Hlavního nádraží, zpáteční spoj z Mikulova jede o půlnoci. V sobotu 7.9. bude vlak vypraven  v 9:40  hod.,  zpáteční  spoj  z Mikulova  jede  v  18:45  hod.  a  opět  o  půlnoci.  Samostatné jízdné jedním směrem bude stát 100 Kč.

Pro návštěvníky, kteří přijedou automobilem, budou připravena tři záchytná parkoviště. Ta se nacházejí v areálu bývalých kasáren v Dukelské ulici, v ulici K Vápence (hotel Maroli) a také prostor na ulici Brněnské.

 


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments