Výročí bitvy u Slavkova

zamek_slavkov2Již 208. výročí bitvy u Slavkova se uskuteční tento týden, a to v termínu 28.-30.listopadu na Zámku Slavkov – Austerlitz.

Vzpomínkové akce začnou již ve čtvrtek, kdy se uskuteční v Historickém sále tradiční koncert a večer se budou moci návštěvníci zaposlouchat do tónů džezového souboru Jaromíra Hniličky.

V pátek večer pak přijdou do Slavkova vojáci, přijede rakouský císař a zazní slavnostní fanfáry.

V sobotu pak začne hlavní program: horní část náměstí bude “přeneseno” do roku 1805 a oživí ho nejen vojáci, ale také markytánky a různá dobová řemesla. Na dalších místech se pak bude konat tradiční předvánoční a řemeslný jarmark a na Zámku Slavkou pak budou probíhat oblíbené kostýmované prohlídky s Napoleonem. Večer pak bude multimediální představení, které doplní ohňostroj.

Akci pořádá město Slavkov u Brna ve spolupráci s Jezdeckým klubem Acaballado a koná se pod záštitou ministra pro místní rozvoj Mgr. Františka Lukla, MPA, a s podporou  Jihomoravského kraje. Programu se zúčastní na 200 osob v dobových uniformách a kostýmech z období napoleonských válek, reprezentující armády Francie, Polska, Rakouska a Ruska.

Další informace najdete na www.zamek-slavkov.cz.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments