Festival Severská filmová zima

imagesNa konci února a v březnu bude probíhat v českých městech Festival Severská filmová zima, který nabídne divákům dávku drsného severského humoru, lidských příběhů a krásnou skandinávskou přírodu.

Diváci se mohou těšit na velmi pestrou přehlídku filmů, kterými budou nejen známé a úspěšné snímky z minulých let, ale také filmy nové.

Všechny filmy se budou promítat v původním znění s rozšířenými českými barevnými titulky, které jsou vhodné i pro neslyšící diváky. Filmy, které se promítají v Praze, Brně a Ostravě, jsou opatřeny anglickými titulky.

Festival začne v Ústí nad Labem a poté se budou filmy promítat v dalších městech (Brno, Praha, Havířov, Jeseník, Veselí nad Moravou, Zlín, Ostrava, Jičín, Teplice, Železný Brod).

V rámci festivalu přijede do pražského kina Lucerna paní Nelly Rasmussenová. Tato česká etnografka a fotografka strávila několik měsíců s kočovnými Sámy a napsala o nich knihu Děti severských šamanů. O své zážitky se podělí v sobotu 1.3. před a po filmu Vzpoura v Kautokeinu.

Podrobnější informace o festivalu najdete na www.sfklub.cz.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments