Festival Jeden svět

Jpondělí 2.března začne v Praze v kině Lucerna festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět.

Filmy se budou promítat v několika kategoriích: Hlavní soutěž, Máte právo vědět, Co se v mládí naučíš, V zajetí mysli, Jugoskop, Cesty ke svobodě, Moc médií, Takzvaná civilizace, Český pohled, Panorama, Ozvěny festivalu Freedom Film Fest a Jeden svět dětem. Promítané filmy jsou v původním znění, které doplňují anglické a české titulky. Pouze filmy uváděné v sekci Jeden svět dětem jsou s českým dabingem.

Také letos přijedou na festival zahraniční hosté, mezi kterými budou režiséři, herci a producenti některých snímků. Jednou z akcí, která pak proběhne na festivalu, budou režisérské debaty, kdy režiséři filmů dostanou prostor na představení svých snímků a metody, jak filmy vznikaly.

Kromě filmů se mohou návštěvníci zaposlouchat i do hudebního vystoupení Bubble Free Concert v pátek 6.března v experimentálním prostoru NOD.

V DOXu také proběhne v úterý 10.března zvláštní projekce filmu German Concentration Camps Factual Survey, který zachycuje události z roku 1945 při osvobozování koncentračních táborů.

Cross-kinu Neustadt se v rámci filmového festivalu budou konat projekce na pomezí filmu a PC her, ale také budou probíhat workshopy, debaty, přednášky či panelové diskuse.

Podrobné informace o festivalu najdete na www.jedensvet.cz.

 


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments