V Jihočeském kraji proběhnou Dny otevřených ateliérů 2022

Letošní 15. ročník Dnů otevřených ateliérů  proběhne  ve dnech 7. až 9. října 2022  a letos je zaměřený tematicky na knihu. Zahájení proběhne ve výstavní síni Tiskárny Karmášek v Českých Budějovicích, tentokrát výstavou ilustrací z nové knihy Evy Volfové Přišij, střihni, vypárej aneb Nitka a zatoulaný knoflíček, kterou vytvořila společně s Terezou Horváthovou. Vernisáž výstavy ilustrací proběhne v pátek 7. října 2022 od 18.00 hodin. Ani letos nebudou v programu chybět výtvarníci, designeři nebo řemeslníci, kteří otevřou veřejnosti své ateliéry a dílny. Oblíbený designmarket  ponese letos název designBOOKmarket a představí se zde malá česká nakladatelství společně s jihočeskými výtvarníky a designery. Nebude chybět ani diskuzní fórum, zaměřené na téma Vnímat knihu.

V pátek 7. října 2022 se od 10.00 do 15.00 uskuteční diskuzní fórum na téma Vnímat knihu ve Výstavní síni Tiskárny Karmášek, České Budějovice. Od 10.00 do 12.00 Knihy pro děti (Tereza Horváthová, Bára Čermáková, nakladatelství BAOBAB) a od 13.00 do 15.00 Ex Libris (Květoslava Cempírková), Malí nakladatelé z jižních Čech (Štěpán Ondřich / Edice B, Jan Cempírek / Pikador BOOKS).

Ateliéry otevřou o víkendu  8.–9. října 2022 (seznam  ZDE).

V neděli 9. října 2022 bude otevřen od 13.00 do 17.00, designBOOKmarket, nádvoří Tiskárny Karmášek, České Budějovice (v případě nepřízně počasí se designBOOKmarket přesouvá do Jihočeské vědecké knihovny, Lidická 1, České Budějovice, komentované prohlídky a workshop budou realizovány v uvedených časech v Tiskárně Karmášek.)

Katalog Dnů otevřených ateliérů (DOA2022) na https://www.dnyotevrenychatelieru.cz/files/magazin/1663395488-casopis-doa-2022.pdf www.dnyotevrenychatelieru.cz

Záštitu na akcí převzal náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch, pořadatel: Odbor kultury a památkové péče, Krajský úřad Jihočeského kraje ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií.

DOA v jižních Čechách navazují na projekt přeshraniční kulturní spolupráce z roku 2007, jehož myšlenka nadále pokračuje i v rámci partnerských krajů Vysočina, Jihomoravského kraje a spolkové


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments