Centrum Velkého Meziříčí ovládne Kmínový festival

Druhý ročník úspěšného Festivalu Českého kmínu odstartuje v sobotu 20. června 2020 na náměstí ve Velkém Meziříčí. Bohatý program proběhne od 10:0 do 16:30 hodin. K tanci a poslechu zahrají Hudci z Kyjova a program zpestří kulinářská show. Mezi účinkujícími vystoupí se svým kuchařským umem Martin Štangl z pražské restaurace Eska Karlín, Ondřej Slanina z televizního pořadu Kluci v akci a Jan Rimpler, jehož menu můžou návštěvníci po dobu festivalu ochutnat v Jupiter clubu.

Jako moderátorka se představí Nikola Birklenová, která návštěvníky provedla i loňským prvním úspěšným ročníkem Kmínového festivalu. Náměstí zaplní farmářské trhy, které obsadí trhovci nabízející výrobky oceněné značkou Regionální potravina nebo Klasa. Středobodem festivalu bude, jak už z názvu vyplývá, kmín, ze kterého uvaří pozvaní šéfkuchaři. Těšit se můžete na ochutnávku kmínových klobás, kmínového piva i kmínové zmrzliny. Na festival srdečně zvou pořadatelé a zároveň majitelé Olejového mlýnu Petráveč.

Dopravní  omezení se budou týkat průjezdu centrem  města. V den konání festivalu uzavřou strážníci spodní část náměstí, čímž znemožní ve vymezeném úseku průjezd i parkování, průjezd náměstím umožní pouze po horní straně kolem Obecníku.

Zdroj: V.M.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments