Běžecký závod na Letišti Václava Havla

Ve středu 8.července proběhla v Praze v Restauraci U Pinkasů tisková konference k blížícímu se souboji štafet v rámci Runway Runu.

Na tiskové konferenci byli přítomni pan Libor Varhaník, předseda organizačního výboru RunCzech, pan Carlo Copalbo, předseda organizačního výboru RunCzech, a kapitánky elitních týmu Diana Mezuliáníková a Kristiana Mäki.

V projektu Elite Run se propojil Český atletický svaz a RunCzech. Projekt Elite Run se uskuteční v rámci Runway Runu na pražském letišti Václava Havla v neděli 19.července a mezi sebou budou závodit štafety s předními českými reprezentanty. Kapitánkami družstev jsou atletky Diana Mezuliáníková a Kristiana Mäki. Modrou štafetu tvoří: Diana Mezuliáníková, Lada Vondrová, Jan Fryš a Filip Šjendr (náhradníky jsou Anna Šimková a Jakub Hofta). Červenou štafetu tvoří: Kristiana Mäki, Barbora Malíková, Pavel Maslák a Filip Sasínek (náhradníky jsou Pavla Štoudková a Hakim Saleh).

Už v sobotu 18.července proběhne v v Runway Parku na Letišti Praha Sunset Run na 5 kilometrů a bude pokračovat v neděli. To bude pro běžce připraven v 8.30 Breakfast Run a poté dva dm rodinné běhy. Jeden v 10.30 a druhý v 17 hodin. Účastníci běhů tak budou moci sledovat elitní závod na místě z diváckého sektoru. Závod netradiční „silniční“ mix štafety, který tvoří dvě ženy a dva muži, bude od 16.15 hodin. Běžci poběží štafetu, kde jsou úseky 1000-500-500-1000 m. Kapitánky budou losovat, kdo poběží na prvním úseku, a další rozmístění běžců je zcela v jejich režii.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments