Další festivalové ocenění pro Šarlatána

Film Agnieszky Holland Šarlatán získal hlavní cenu za režii na respektovaném srbském Evropském filmovém festivalu v Palići

 

Mezinárodní porota Evropského filmového festivalu Palić 2020, který se konal již po sedmadvacáté  v uplynulém týdnu v srbských městech Palić a Subotica, vyhlásila vítěze jednotlivých kategorií. Porota ve složení: Michelle Carey (Německo), Igor Ivanov (Severní Makedonie) a Goran Radovanović (Srbsko) ocenila mezi 12 soutěžními filmy nejnovější film Agnieszky Holland Šarlatán, realizovaný v česko-irsko-polsko-slovenské koprodukci, cenou za nejlepší režii.

Film Šarlatán, inspirovaný skutečným životním příběhem léčitele a bylinkáře Jana Mikoláška, produkuje společnost Marlene Film Production producentky Šárky Cimbalové. Českým distributorem je společnost CinemArto světovou distribuci se stará Films Boutique. Film, který je stále na programu několika desítek kinosálů v ČR, zhlédlo již více než 200 tis. diváků. O nejnovější počin režisérky Agnieszky Holland je v značný zájem i v zahraničí, v současné době už byl Šarlatán prodán do Francie, Španělska, Itálie, Austrálie, Izraele, Turecka, Německa, Rakouska, Bulharska, Maďarska, Islandu, Latinské Ameriky a dalších zemí.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments