Internetový seriál #martyisdead zvítězil na filmovém festivale Finále Plzeň

Osmidílný internetový thriller #martyisdead, který zachycuje odvrácenou stranu sociálních sítí a jejich fatální zásah do života dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty, zvítězil na festivale Finále Plzeň. Mezinárodní porota ho zvolila nejlepším televizním a internetovým projektem v kategorii Seriálová tvorba. V té letos o Zlatého ledňáčka usilovaly mimo jiné seriály Bez vědomí, Zkáza Dejvického divadla nebo Rapl 2. Slavnostní vyhlášení 33. ročníku, který se netradičně uskutečnil v podzimním termínu, proběhlo ve středu 30. září v plzeňské kreativní zóně Depo 2015. Cenu převzali producenti Milan Kuchynka z internetové televize Mall.tv a Vratislav Šlajer a Jakub Košťál za Bionaut, v jejichž koprodukci vítězný seriál vznikl.

 

„Předávání festivalových cen v oblasti seriálů, filmů, umění a vůbec nevnímám jako soutěž. Baví mě, že je po dvou letech od zahájení vysílání naše produkce srovnatelná se zavedenými televizemi, ale spokojený budu až ve chvíli, kdy si mé dcery #martyisdead nasdílí s kamarády a řeknou si, že ten taťka nedělá jen divné věci, co nechápou,“ uvedl producent hrané tvorby Mall.tv Milan Kuchynka.

„Velmi si vážíme rozhodnutí mezinárodní poroty a je nám velkou ctí zvítězit v tak silné konkurenci. Je radost, že český žánrový projekt oslovuje nejen české, ale i zahraniční publikum,“ dodávají za Bionaut producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

Zlatý Ledňáček není prvním úspěchem #martyisdead. Už vloni se stal nejlepším webovým seriálem střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer, na kterém byl uveden v exkluzivní premiéře. Letos byl jako první český zástupce hrané tvorby nominován na mezinárodní cenu Emmy a získat může i Křišťálovou Lupu 2020 – Cenu českého Internetu.

Osm dvanáctiminutových epizod vzniklo v režii Pavla Soukupa podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka, kteří kriminální zápletku rozvíjeli s uznávanými odborníky na internetovou bezpečnost a ve spolupráci se správcem české národní domény CZ.NIC, jenž se stal partnerem seriálu. Tragicky zesnulého Martyho ztvárnil Jakub Nemčok, jeho seriálovými rodiči jsou Petra Bučková a Jan Grundman a role spolužáků si zahráli Sára Korbelová a Matěj Havelka. Celý thriller je k vidění zdarma na Mall.tv, která už začátkem září ohlásila jeho volné pokračování pod názvem #annaismissing. To vznikne opět v koprodukci s filmovou společností Bionaut a jeho premiéra je plánována na internetové televizi a v kinech na jaře 2021.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments