Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra této hry pro dospělé se koná již 7. října a je součástí oslav 100. narozenin pana Spejbla.

 

KLUB HURVAJZ

Součástí programu Klubu pro všechny fanoušky budou tematická odpoledne, kdy bude možné setkat se s loutkoherci a samozřejmě především s „dřevěnými“ hrdiny, užít si komentovanou prohlídku zákulisí nebo si vyzkoušet workshopy. Klub Hurvajz nabízí i pravidelné informace o tom, co se děje na jevišti i v zákulisí v pravidelném měsíčním zpravodaji, pozvánky na tiskové konference, možnost přednostního členství v kurzu loutkového divadla nebo účast na generálních zkouškách. Prvním bonusem pro členy Klubu Hurvajz je účast na premiéře nové hry pro dospělé s názvem Hotel Spejbl.

 

HOTEL SPEJBL

S+H nás v tomto novém představení seznámí s podivnými „nocležníky“ tohoto hotelu. Provedou nás spletitými zákoutími lidské duše a v duchu „omnia vincit amor“ přinesou i potřebnou naději. Na představení spolupracují light-designéři i umělci věnující se sound-animaci. Hra vychází z původního projektu Robina Krále a Jana Lstibůrka Blázinec, na němž se hudebně podíleli osobnosti, jakými jsou – Jiří Suchý, Marek Eben, Tomáš Hanák, Ewa Farna, Iva Pazderková ad. Projekt nabízí unikátní propojení tradice a současné řeči divadla.

 

„Pan Spejbl slaví letos na podzim své 100. narozeniny, a protože současná situace nám neumožňuje uskutečnit všechny oslavy, tak jak jsme původně plánovali, hlavním dárkem pro pana Spejbla je tak premiéra nové hry pro dospělé HOTEL SPEJBL,“ komentuje Denisa Kirschnerová, ředitelka divadla Spejbla a Hurvínka.Přijďte s námi oslavit jeho stoleté působení na divadelních prknech,“ dodává.

 

ŽERYČKU HOP!

S nejmenšími ratolestmi si můžete užít interaktivní miminí divadlo Žeryčku, hop!, což je první divadelní zážitek určený pro všechny smysly každého mimiňáka. Autorkou a režisérkou je Janka Ryšánek Schmiedtová a výtvarníkem David Janošek. Jedná se o zcela novou kategorii programu pro děti od jednoho do tří let.

 

VYCHÁZÍ NOVÁ LP AŤ ŽIJE SPEJBL!

Po dlouhých 27 letech vyjde nahrávka Divadla Spejbla a Hurvínka na klasické vinylové dlouhohrající desce neboli LP. Supraphon vydává LP Ať žije Spejbl! Představí se na něm všichni dosavadní interpreti Spejbla a Hurvínka – tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner, Martin Klásek a Ondřej Lážnovský.

 

Vstupenky na zakoupená představení stále v platnosti

Již zakoupené vstupenky na neodehraná představení z důvodu nouzového stavu zůstávají v platnosti, a to do konce roku 2020. Za nové vstupenky je možné vyměnit v pokladně Divadla S+H. Stejně tak prodlužujeme platnost i všem dárkovým poukázkám.

 

Naše víkendová představení a představení pro dospělé hrajeme dále dle zveřejněného programu. Sledujte prosím naše webové stránky a sociální sítě.

 

Návštěvou našich představení dáte dárek nejen našemu stoletému „staříkovi“, ale také devadesátileté Máničce a Žerykovi a oslavíme tak společně i 90 let profesionální činnosti, 75 let působení v Praze a z toho již 25 let v Dejvicích. Těšíme se na vás!


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments