Pivní festivaly a slavnosti

Podzimní období nabízí pro zájemce mnoho akcí. Milovníci piva mohou využít z nabídek pivních festivalů a slavnost, kde mohou vychutnat a porovnat nabídky  produkce malých i větších pivovarů. Aktuální hygienická opatření se promítají v organizaci i vybavení areálů.

Festival malých pivovarů v Praze 6

Festivalu malých pivovarů, který se koná 5. září 2020 v místě Farmářských trhů na Kulaťáku. Účast potvrdily přes dvě desítky minipivovarů, mezi nimiž nechybí místní pivovary Bubeneč, Strahov, a další oblíbené jako Chříč, Cvikov, Říčanský pivovar, letenská Lajka apod. Festival se ponese v duchu neplastování. Pivo se bude čepovat do skla, vratných kelímků či recyklovatelného plastu. „Praha 6 si pro tuto příležitost připravila 100 originálních džbánků s logem výročí. Ty obdrží zdarma první stovka návštěvníků festivalu,“ upozorňuje návštěvníky místostarosta Jan Lacina. Po celý den bude festival provázet zajímavý hudební program. „Typické bavorské bílé klobásy a pšeničné pečivo z Bayreuthu přijede prodávat delegace radních z tohoto partnerského města Prahy 6 včetně nového starosty Thomase Ebersbergera,“ dodává místostarosta.

Pivní slavnosti v Hostivici

Sobotu 5. září 2020 se na Husově náměstí uskuteční Pivní festival, který nabídne produkci malých a středně velkých pivovarů z celé České republiky. V hudebním programu vystoupí  heavy-metalová kapela Ampér, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers a FUNK CORPORATION včele s Tomášem Drahoňovským. Pivní slavnosti nebudou na náměstí osamocené. Doplní je  Městské a hasičské slavnosti. Vzhledem k aktuálním nezbytným hygienickým opatřením může na každé slavnosti dorazit tisícovka lidí. Husova náměstí se tak rozdělí na tři speciální prostory s vlastními vchody, které budou odděleny mobilními zábranami, aby bylo možné udržet přehled o počtu návštěvníků. Vstup je ZDARMA.

Pivo & Burger Festival v Praze 8

V neděli 13. září 2020 se od 11 hodin na Karlínském náměstí v Praze 8 uskuteční Pivo & Burger Festival. V ceně vstupného 70 Kč obdrží každý návštěvník degustační festivalovou sklenici. Pivo na festivalu se čepuje pouze do těchto sklenic.  Akce je pod záštitou starosty Ondřeje Grose.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments