Nový film Petra Kolečka Zbožňovaný dotočen

V minulých dnech skončilo natáčení nového filmu scenáristy a režiséra Petra Kolečka Zbožňovaný (pracovní název Božský děda) s Jiřím Bartoškou v titulní roli. V komedii o tom, že vaše tajemství vás nakonec vždycky dostihnou a ten, kdo žije s nevěrou, musí počítat s následky, se sešla vybraná herecká sestava. Vedle Jiřího Bartošky také Zuzana Kronerová, Ivana Chýlková, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer nebo Štěpán Kozub.

„Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Už v přípravách jsme s herci jejich role probírali a já jsem otevřený připomínkám, nemám problém text změnit, pokud je to ku prospěchu věci. I při samotném natáčení se stávalo, že jsme třeba upravovali dialogy, tak, aby se v nich cítili komfortně. Rozhodně nehodlám herce do něčeho instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ říká scenárista a režisér Petr Kolečko.

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem okresní nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek.

Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana (Petra Hřebíčková), jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo.

Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyzová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy.

Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval…

Úspěšný scenárista a držitel Českého lva pro nejlepší scénář za film Masaryk Petr Kolečko se po svém debutu, divácky úspěšné komedii Přes prsty, posadil podruhé na režijní židli. Jedním z hlavních důvodů bylo i to, že film je z velké části skutečným příběhem z jeho rodiny. „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ říká Petr Kolečko.

Natáčení probíhalo během srpna a září v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády. „Jsem rád, že i v téhle době se podařilo film dotočit a nyní budeme mít dostatek času na střih a dokončení, protože tahle část má v sobě hodně dramaturgické práce, která je mi blízká,“ říká Petr Kolečko.

Premiéra filmu Zbožňovaný je plánována na léto nebo podzim příštího roku. Film vzniká v produkci společnosti MOJOFilm s.r.o, producentů Pavla Páska a Igora Konyukova. Koproducentem je Česká televize, do kin uvede distribuční společnost Bioscop.

Foto: MOJOFilm s.r.o – Miloš Schmiedberger


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments