Provokativní fotograf Helmut Newton by oslavil 100! Film o jeho životě bude k vidění online

31.10. 2020 by legendární fotograf Helmut Newton oslavil 100. narozeniny. Připomeňme si ho nejnovějším filmem o jeho životě, který po kinopremiéře 17. září nyní vstupuje do online distribuce. Snímek HELMUT NEWTON: NESTOUDNÁ KRÁSA bude od 30. 10. exkluzivně k vidění online na platformách Aerofilms.cz a DAFilms.cz.

Dokumentární film německého režiséra Gero von Boehma přibližuje osobnost fotografa Helmuta Newtona (1920–2004), legendy nejen módní fotografie. Newton svým provokativním, a přitom precizním přístupem k módní fotografii a k fotografii aktů navždy změnil pojetí těchto žánrů a stal se vzorem a ikonou pro mnoho dalších fotografů a umělců.

SYNOPSE:
Pro někoho perverzní a machistický, pro jiného geniální a podvratný. Helmut Newton byl bezpochyby jedním z nejvlivnějších mistrů módní fotografie, uznávaný, obdivovaný i zatracovaný. Jeho snímky žen jsou otevřeně erotické a vyzývavé, přitom elegantní a hravé. Letos by berlínský rodák a světoběžník oslavil stovku; jeho život ukončila v roce 2004 autonehoda. Newton se narodil v roce 1920 v židovské rodině a zažil řadu historických kotrmelců 20. století, které se promítly do jeho díla. V intimním dokumentu Gero von Boehma vystupují osobnosti jako Charlotte Rampling, Isabella Rossellini, Hanna Schygulla, Grace Jones, Marianne Faithfull, Claudia Schiffer, Anna Wintour a skládají sugestivní mozaiku života a díla svérázného muže, který se nikdy necítil být umělcem. 

https://artcamfilms.cz/cs/film/helmut-newton-nestoudna-krasa-6HukJZ

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=ncqdHMIg9EQ&feature=emb_logo

https://dafilms.cz/film/11683-helmut-newton-nestoudna-krasa
https://aerovod.cz/katalog/helmut-newton-nestoudna-krasa
(film bude k přehrání od 30. 10. 2020)

VÍCE INFORMACÍ o filmu najdete v přiložené tiskové zprávě a v press-kitu, včetně rozhovoru s režisérem a komentovaného životopisu Helmuta Newtona s jeho vlastními citacemi. 

Esej o Helmutu Newtonovi je k volnému použití ZDE

hedvika.petrzelkova@artcam.cz“>


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments