Umělci Moravského divadla se s publikem setkávají on-line a nově i na vlnách rozhlasu

Hlediště Moravského divadla Olomouc zůstává nadále uzavřené pro veřejnost, což ovšem neznamená, že se herci nemohou setkat se svými příznivci alespoň prostřednictvím internetu a rádia. Od uzavření divadelní budovy v polovině října se umělci Moravského divadla setkávají s diváky prostřednictvím divadelního facebooku. „Každé pondělí vysíláme živě besedy z foyeru Moravského divadla za účasti moderátorky Jany Posníkové a zajímavých hostů nejen ze světa kultury. Činohra připravuje oblíbené Veselé pondělky s Janem Ťoupalíkem a další videa, balet zveřejňuje ukázky ze zkoušek, soubor opery a operety zpříjemňuje závěr týdne pravidelnými Večery u klavíru. Snažíme se být s našimi diváky nadále v kontaktu a udržet si jejich přízeň v době, kdy za námi nemohou přijít do divadla,“ sděluje ředitel ředitel Moravského divadla David Gerneš.

V pátek 30. října, nabídne vedení Moravského divadla dárek milovníkům tanečního umění. Od 19 hodin do 24:00 hodin bude na YouTube kanálu Moravského divadla možné sledovat záznam galavečera Balet pro Olomouc, který se uskutečnil 11. září letošního roku na Horním náměstí v Olomouci u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví.

Už tuto sobotu 31. října v 15 hodin odstartuje nový pravidelný pořad Moravské divadlo na vlnách Českého rozhlasu Olomouc. Umělecký šéf činohry Roman Vencl bude v roli moderátora každé sobotní odpoledne přinášet informace z uzavřeného divadla a zpovídat vybrané hosty. Posluchači olomouckého rádia se v premiérovém vydání dozví o aktuální situaci v divadle a s ní spojeným vracením vstupenek za zrušená představení či výměnou dárkových šeků a blokového předplatného. Představíme také plánované premiérové tituly na rok 2021. „Hosty pořadu budou zaměstnanci Moravského divadla, jejichž kořeny sahají až na Slovensko. Pozval jsem členku činohry Kristínu Jurkovou a také vedoucí pánské krejčovny Alenu Hronovou,“ přiblížil Vencl a zdůraznil, že pravidelná sobotní půlhodinka s Moravským divadlem nebude pouze o povídání. „Součástí pořadu jsou i ukázky z operních, operetních a muzikálových inscenací v podání našich umělců,“ uvedl Vencl.

Zdroj: MSD

Foto B.B.

 


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments