Film Meky je ke stažení online LEGÁLNĚ

Co prožil muž, jenž napsal nesmrtelné písně Biely kvet, Atlantida, Čo bolí to prebolí, 22 dní, Nespalme to krásné v nás, Katka, Prvá a mnohé další? Kdo a jaký je Miro Žbirka? Odpovědi nabízí diváky navštěvovaný film Meky. Vypráví o naprosté oddanosti hudbě, o víře ve vlastní cestu, o tom, jak s elegancí překonat velké společenské revoluce i životní zvraty. Vychutnejte si nerušeně každý záběr zdařilého filmového portrétu legendy česko-slovenské pop-music. Unikátní dokument Meky je nyní ke stažení on-line na platformách iTunes CZ, O2, Prima, Dafilms, Aerovod, Starmax CZ. A legálně!

 

https://www.iprima.cz/filmy/meky  – dostupný od 11.11.

https://aerovod.cz/katalog/meky

https://dafilms.cz/film/12187-meky

https://cz.starmax.tv/content/2011021237160500001-Meky

Celovečerní dokument Meky natočil oceňovaný režisér Šimon Šafránek, který ke svému nejnovějšímu počinu podotkl: „Snažili jsme se udělat filmový portrét, jaký tu není. Bez sentimentu a patosu, zato s humorem. Energický a podvratný. S hlasitou muzikou, a především pokud možno upřímný a emocionální, lidský.“ Soudě podle velmi příznivých reakcí diváků i kritiky po červencovém uvedení filmu do kin se tvůrčí záměr podařilo naplnit.

Miro Žbirka rekapituluje své více než čtyřicetileté úspěšné působení na hudební scéně nejen ve filmu Meky, ale také na průřezovém albu THE BEST OF MIRO ŽBIRKA, jehož dramaturgii sám vytvořil. Celkem 64 vybraných skladeb je od září dostupných na třech CD. Ovšem 4. prosince vyjde ještě speciální limitovaná edice 300 de luxe boxů THE BEST OF MIRO ŽBIRKA s několika cennými bonusy. Každý z boxů obsahuje 6 vinylových desek, fotografii s autogramem Mira Žbirky, autorem rovněž podepsané noty k novinkové skladbě Slovenská a trsátko Meky. Nahrávky na albu THE BEST OF MIRO ŽBIRKA byly letos remasterovány a dostaly současný zvuk v proslulém londýnském studiu Abbey Road Studios, což přináší ještě intenzivnější posluchačský zážitek. De luxe box THE BEST OF MIRO ŽBIRKA je ten nejlepší vánoční dárek pro všechny Mekyho příznivce! 


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments