Krajská knihovna Karlovy Vary vyhlásila Literární soutěž autorských textů

Do konce měsíce prosince 2020 přijímá Krajská knihovna Karlovy Vary příspěvky do Literární soutěže. Ta je určena neprofesionálním autorům od 14 let, jejichž soutěžní autorský text nebyl dosud nikde publikován. Patronát nad 14. ročníkem literárního klání převzal severočeský básník, překladatel a pedagog Radek Fridrich, který získal v roce 2012 cenu Magnesia Litera za svou sbírku Krooa krooa.

Dílo ve formě prózy a literárního žánru povídky nesmí být delší než 5 normostran. Práce je možné odevzdávat pomoci webového formuláře umístěného na webových stránkách knihovny, a to do 31. 12. 2020.  Podrobnější informace k pravidlům soutěže naleznete na webových stránkách Krajské knihovny Karlovy Vary. Mottem soutěže je pro letošní rok úryvek z česko-francouzské sbírky Pobřeží:„Obzor se rozpil jako tuš.Oblaka mlčí.Na hladině první kapky.“

Odborná porota vybere deset nejlepších povídek, které budou zveřejněny ve sborníku soutěže. O absolutním vítězi pak rozhodne patron Radek Fridrich. Autor nejlepší práce se může těšit na cenu v podobě tradiční porcelánová plastiky vlaštovky a poukázku na odběr knih dle vlastního výběru. Poukázky na odběr knih vyhrají také autoři povídek, kteří se umístí na 2. a 3. místě.

Více informací o soutěži https://www.knihovnakv.cz/nabizime/literarni-soutez-p998.htm

Zdroj: KKKV


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments