Nastává doba bruslení a v Praze se otevírají  veřejná kluziště s umělým ledem

V Praze 2 je se bruslí v Grébovce a nově bylo otevřeno kluziště v parku na Folimance. Otevírací doba obou kluzišť je každý den od 9:00 do 20:00 hod., mimo 24. a 31. 12. 2019 (provozní doba od 9:00 do 16:00 hod.) s tím, že po setmění jsou ledové plochy i zázemí kluziště osvětleny. Provozovatel garantuje dodržování hygienických opatření v celém areálu i půjčovně (dezinfekce společných prostor, bruslí, přileb zajištěna, speciální antivirová technologie sušení bruslí, pravidelné testování zaměstnanců). Žáci dvojkových škol a děti do šesti let mají vstup ZDARMA, dospělí zaplatí 50 Kč.

V Praze 3 se bruslí na umělém kluzišti v Riegrových sadech u zahradní restauraci. Kluziště je v provozu denně od 14 do 21 hodin. Je potřeba si rezervovat hodinu, protože kapacita kluziště je 35 osob. Provozovatel vybírá vstupné. Více na https://www.facebook.com/parkriegrovysady

V Praze 6 se v sobotu 5. prosince otevřelo pro veřejnost kluziště na Vypichu, které vedle půjčovny bruslí nabídne například i školu bruslení. Kluziště je umístěno před oborou Hvězda v areálu dopravního hřiště Domu dětí a mládeže Praha 6. Na kluziště, jehož provozovatelem je právě Dům dětí a mládeže Praha 6, bude vstup zdarma, a to denně od 9 do 21 hodin. Návštěvníci budou moci využít zdarma i přilehlou plochu pro parkování vozidel (viz obrázek). Aktuality a přihlášení https://www.ticketlive.cz/cs/event/brusleni-v-parku-riegrovy-sady-2020-2021

Vzhledem k aktuálním protipandemickým opatřením vyhlášeným vládou bude vstup do areálu omezen na maximálně 50 osob. Aktuální počet návštěvníků bude evidován prostřednictvím vstupních turniketů. Zájemci si budou moci půjčit na místě brusle, k zapůjčení budou i bezpečnostní helmy pro malé bruslaře. Veškeré vybavení pořadatelé bezprostředně po jeho navrácení vydezinfikují přípravkem, jaký používají i profesionální hokejové týmy. Zároveň je vhodné, aby si návštěvníci přinesli vlastní vybavení, mají-li tu možnost. Pokud by někdo neměl dostatečně ostré nože na bruslích, může si je u kluziště nechat nabrousit. Během každého provozního dne bude dezinfikováno i samotné kluziště a veřejnost bude mít v areálu k dispozici i dezinfekci na ruce. V areálu jsou i toalety. Kluziště na Vypichu bude pro veřejnost otevřené do konce února 2021.

V Praze 9 je od středy 9. prosince 2020 otevřeno kluziště na střeše Galerie Harfa! Jako vánoční dárek od Galerie Harfa je bruslení až od 2. ledna 2021 zcela ZDARMA! Kapacita ledové plochy je 50 osob. Děti do 10 let s doprovodem – úterý + čtvrtek 13:00 – 14:30. Kluziště je otevřeno každý den  od 15:00 do 18:30 hodin.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments