Pražské kostely jsou zapojeny do Projektu Betlémy 2020  

Projekt Betlémy 2020 má umožnit návštěvníkům pražských chrámů i v této „kovidové době“ snadnější prohlídku betlémů. Od 24. prosince budou po celé vánoční období betlémy vystaveny v zapojených pražských kostelích. Pro snadnou orientaci budou moci zájemci využít informační brožuru, kterou při této příležitosti vydává pražské arcibiskupství. Dočtou se v ní o historii jednotlivých betlémů. Opatřit si ji mohou nejen v zapojených pražských chrámech, ale i na recepci Arcibiskupství pražského, Pražské informační službě či v dalších turistických informačních centrech. Součástí brožurky je časový rozpis, kdy a kde je možné betlémy v jednotlivých kostelech navštívit, informace o historické a umělecké hodnotě betlémů i čas nedělních bohoslužeb. Projekt Betlémy 2020 je součástí projektu Křesťanské Vánoce, který se koná po celé České republice.

V pražské brožurce Betlémy 2020 se prezentuje rekordních 52 betlémů. Všechny kostely z celé České republiky, jsou k dohledání na: http://www.krestanskevanoce.cz/.  

Novinkou letošního ročníku je soutěž: Natočte příběh s domácím betlémem na Instagram

Pro děti předškolního a školního věku vyhlašujeme soutěž o nejlepší video s tématem „Co jsme zažili s domácím betlémem“; rodiče mohou dětem s tvorbou pomoci. Podmínky soutěže: Délka videa musí být maximálně 2 minuty a lze jej zasílat do 6. 1. 2021. Příspěvek je možné odevzdat přímo ve formě souboru s natočeným videem, případně zaslat odkaz na Instagram, obojí na e-mail betlemy.Praha@apha.cz. Odesláním videa autoři souhlasí, že může být použito v souvislosti s projektem Betlémy, resp. krestanskevanoce.cz. Nejlepší příspěvky budou oceněny 20. 1. 2021.

Zdroj: APHA

Foto:B.B.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments