Hladoví chlupáči Nedvěd a Miška jako hrdinové nového animovaného večerníčku Mlsné medvědí příběhy na ČT:D

 

Nový animovaný večerníček Mlsné medvědí příběhy režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové představující rozpustilá dobrodružství dvou věčně hladových chlupáčů Nedvěda a Mišky uvádí Česká televize od neděle 24. ledna v 18.45 hodin na programech ČT:D a ČT 2. Celkem šestadvacet dílů o sedmi minutách zde bude k vidění každý den až do 18. února. Hlasy hlavním medvědím hrdinům propůjčili David Novotný a Lukáš Příkazký, dále zde zazní Zuzana Bydžovská, Jan Cina, Pavla Tomicová, Jan Vondráček a Robert Mikluš. Večerníček Mlsné medvědí příběhy vznikl v mezinárodní koprodukci Česka, Irska, Slovenska a Polska. Loňský film Mlsné medvědí příběhy je aktuálně nominován na Českého lva v kategorii nejlepší animovaný film.

Trailer k večerníčku zde: https://vimeo.com/499605494

 

Hrdiny večerníčku Mlsné medvědí příběhy mohly děti vidět už v šesti epizodách zmíněného filmu Mlsné medvědí příběhy uvedeného do kin loni v září, tři další byly zase součástí předloňského pásma Hurá na pohádky. (Obojí aktuálně nabízí ke zhlédnutí VOD platformy Aerovod a DAFilms.) Medvědi Nedvěd a Miška v epizodách večerníčku provádějí různé skopičiny, jen aby se dostali k něčemu dobrému na zub, protože rádi mlsají. Jednotlivé díly večerníčku vždy na webových stránkách ČT:D doplňují dvouminutové webizody Mlsné medvědí recepty, ve kterých medvědi dětem prozrazují jednoduché recepty na jídla z večerníčku. Děti si zde mohou online zahrát i „medvědí“ hry nazvané Medvědí kuchařka a Mlsné medvědí pexeso.

 

Večerníček vznikl volně na motivy knížek Zbyňka Černíka Malá medvědí knížka a Taková medvědí rodinka. Výtvarníkem večerníčku je Filip Pošivač, hudbu složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi. Producentkou Mlsných medvědí příběhů je Bára Příkaská ze společnosti Bionaut. Režisérky Kateřina Karhánková a Alexandra Májová posbíraly za svou tvorbu řadu cen na domácích i mezinárodních festivalech. Kateřina Karhánková navíc za svůj animovaný snímek Plody mraků získala na Berlinale 2019 cenu pro nejlepší dětský animovaný film, kterou uděluje Evropská asociace dětského filmu a nový film Alexandry Májové Pračka zase aktuálně putuje po nejvýznamnějších mezinárodních festivalech.

 

Mlsné medvědí příběhy v minulosti získaly už několik cen – na nizozemském koprodukčním foru Junior Co-production Market hlavní cenu pro nejlepší projekt, epizody Hurá na borůvky a Na lanýže! opakovaně bodovaly i na Mezinárodním festivalu animovaných filmů Anifilm nebo na zlínském Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež. Filmy o medvědech se jmény Nedvěd a Miška byly promítány na dalších zhruba osmdesáti mezinárodních soutěžních festivalech a přehlídkách po celém světě včetně účasti v soutěži prestižního festivalu animovaného filmu ve francouzském Annecy.

 

Koproducentem večerníčku je Česká televize (Tvůrčí skupina Barbary Johnsonové), irské animační studio Treehouse Republic, irská veřejnoprávní televize RTÉ, polská produkční společnost Kosmonaut a slovenská Raketa. Vznik seriálu podpořil Státní fond kinematografie, evropský program Kreativní Evropa MEDIA, irský fond Screen Ireland a formou pobídek Irský filmový průmysl. Mezinárodní prodej večerníčku zajišťuje francouzská produkční a distribuční společnost Dandelooo, medvědy tak uvidí například i děti ve Francii, Irsku, Belgii, Finsku, Dánsku či na Islandu, ale i v USA, Kanadě, Mexiku či v Argentině. Více na www.bionaut.czwww.medvedi.tv a https://decko.ceskatelevize.cz/mlsne-medvedi-pribehy


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments