Mimořádný úspěch českého hereckého mládí: Anastasia Chocholatá v novém seriálu Netflixu Zero Chill

Anastasii Chocholaté se jako jedné z mála mladých českých hereček podařilo prosadit v seriálu zahraniční produkce. Britsko-kanadský sportovní teenage seriál Zero Chill (Srdce z ledu) je novinkou na Netflixu a Anastasia si v něm zahrála výraznou roli Avy Hammarströmové, dívky, která se věnuje krasobruslení a následně hokeji.

Tuzemští diváci Anastasii Chocholatou znají z hlavní role Aninky v pohádce Zdeňka Trošky Zakleté pírko, z filmu Smečka či ze seriálů Modrý kód, Vyprávěj, Ohnivé kuře, Zkáza Dejvického divadla a dalších.

Okolnosti natáčení pro Netflix a také další profesní plány Anastasia přiblížila v krátkém rozhovoru:

Kde a jak dlouho jste seriál Zero Chill natáčela?

Seriál jsme točili půl roku v Anglii ve městě Sheffield.

Jak náročný byl casting na roli Avy Hammarströmové a co myslíte, že nakonec rozhodlo o vašem vítězství?

Casting probíhal po celé Evropě a Kanadě. Já jsem absolvovala dvě kola castingu. U druhého kola už přiletěl sám režisér, měla jsem naučených asi 8 stránek textu, a poté jsme se přesouvali na zimní stadion, kde nás chtěli vidět na ledě. (Jelikož seriál je o krasobruslení a hokeji.)

Sama vlastně nevím, co nakonec rozhodlo a proč si vybrali zrovna mě. Asi jsem zkrátka byla ve správný čas na správném místě.

Nakolik jste se sžila se svou hrdinkou?

Do Avy jsem se zamilovala okamžitě. Byla to krásná role s pestrou dějovou linkou. Měla jsem možnost vystřídat několik hereckých poloh, a nakonec i sportovních disciplín, protože Ava z krasobruslení přejde na hokej a stane se brankářkou.

Je pro vás natáčení ve světě splněným snem?

Ano. Ačkoliv jsem příliš nedoufala, že se mi sen vyplní, a ještě navíc takhle brzy. Za což jsem samozřejmě velmi vděčná.

Připravovala jste se cíleně třeba po jazykové stránce?

Vůbec ne, anglicky jsem příliš neuměla. Když jsem dělala casting, vyžadovali perfektní angličtinu, takže jsem se naučila texty jako básničku a režisérovým pokynům jsem rozuměla dobře. Takže se dá říct, že na takovouhle výzvu jsem připravená nebyla. Ale tak už to v životě bývá.

V čem z vlastní zkušenosti vidíte benefity, a naopak úskalí natáčení v zahraničí?

Pro mě to byla skvělá zkušenost do života. Měla jsem možnost žít půl roku v zahraničí, zlepšit si angličtinu, dělat práci, kterou miluju, a poznat spoustu talentovaných lidí z celého světa. Jedinou nevýhodou bylo, že jsem byla daleko od domova a občas jsem měla stejskavou.

Seriál Zero Chill je po březnové premiéře k vidění na Netflixu, zaznamenala jste v této souvislosti nějaké reakce, případně další pracovní nabídky?

Píšou mi lidi v podstatě z celého světa. Největší úspěch má seriál asi v Brazílii, tam mám absolutně největší fanouškovskou základnu. 😀 A musím říct, že mi chodí krásné zprávy, a to se vždycky hezky čte. 🙂

A po pracovní stránce se asi teprve uvidí…

Na světě je první desetidílná série, chystá se pokračování?

To je zatím ve hvězdách.

Jaké jsou vaše aktuální profesní plány?

Uvidím, do ničeho se za každou cenu neženu. Navíc musím čekat, jak to dopadne s druhou sérií. Přeci jen jsem stále vázaná smlouvou v Anglii. Je to všechno hodně otevřené, tak se nechám překvapit.

 

Anastasia Chocholatá (2000, Pardubice) je absolventkou Mezinárodní konzervatoře Praha. Od dětství se věnovala tanci, zpěvu a herectví. Na divadelních prknech debutovala ve Východočeském divadle Pardubice v inscenaci Kejklíři z Lublinu. V roce 2012 si zahrála malou Majdu Sovovou v seriálu Vyprávěj, o rok později přišel Gympl s (r)učením omezeným a Špačkovi v síti času. Během studií konzervatoře se objevila hned v několika divácky úspěšných seriálech: Jetelín a Pustina (2016), Ohnivý kuře (2017–2018), Tátové na tahu (2018) a coby šikanovaná sestřička Eva také v Modrém kódu (2017–2019). Po vítězství v castingu získala roli v seriálu Zero Chill (Srdce z ledu), který měl letos v březnu premiéru na Netflixu.

První filmovou příležitost Anastasia dostala ve snímku Pojedeme k moři (2014, r. Jiří Mádl), následovala pohádka Zakleté pírko (2020, r. Zdeněk Troška) a Smečka (2020, r. Tomáš Polenský). Zahrála si také v reklamách a má zkušenosti s dabingem.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments