Slezskoostravský hrad znovu otevírá své brány

Pro zobrazení online verze klikněte zde.

Slezskoostravský hrad znovu otevírá své brány

Tisková zpráva 3.5.2021

Milí návštěvníci, je to tady. Jediný ostravský hrad otevírá své brány po dlouhých 6 měsících. Jak a co bude otevřeno, na co se můžete těšit a co pro vás chystáme?
 
V úterý 4. května otevíráme venkovní prostory hradu. Znovu zpřístupňujeme hradní nádvoří, amfiteátr a terasy. Nahlédnout budete moci do obřadní síně, erbovny, kaple, kovárny a velkého sálu. Zcela uzavřeny však zůstávají hradní věž s Muzeem Jantarové stezky a Hedvábné cesty, malý sál s galerií a sklepení hradního paláce.
 
Nadále jsou zakázány komentované prohlídky, proto si prozatím nebudete moci vyslechnout výklad našich průvodců. I z toho důvodu jsme pro vás připravili Průvodce do kapsy, kterého si můžete zdarma stáhnout z našich webových stránek případně jej na vyžádání dostanete na pokladně hradu.
 
Hrad bude otevřen v květnu denně mimo pondělí od 10:00 do 17:00, od června pak denně od 9:00 do 19:00. Ceník vstupného jsme vzhledem k situaci mírně poupravili: plné vstupné 60 Kč, zlevněné 40 Kč a rodinné 160 Kč. Více na webu v sekci pro návštěvníky.
 
Na hrad je umožněn vstup s vašimi psími mazlíčky. Z bezpečnostních důvodů je však nutné, aby měl pes náhubek a byl na vodítku. Venkovní prostory hradu jsou bezbariérové, obtížnější může být pohyb v prostoru horního nádvoří, kde je částečně štěrkový podklad.
 
Také bychom vás návštěvníky chtěli požádat, abyste dodržovali platná hygienická nařízení, tzn. nosili ochranu dýchacích cest, používali připravené dezinfekční prostředky a dodržovali rozestupy.
 
Děkujeme a těšíme se na vaši návštěvu!
 
Aktuální informace sledujte na www.sleszkoostravskyhrad.cz a na sociálních sítích facebook @slezskoostravskyhrad a instagram @slezskoostravskyhrad.

foto: archiv Černá louka s.r.o. 

Kontakt
Černá louka s.r.o. 
Černá louka 3235, Moravská Ostrava 702 00

Mgr. Jana Jílková, manažer marketingu a produkce
Tel: +420 606 035 557
Email: jana.jilkova@cerna-louka.cz” style=”color: rgb(0, 174, 231);”>jana.jilkova@cerna-louka.cz
Web: www.cerna-louka.cz

Toto obchodní sdělení je rozesíláno společností Černá louka s. r. o.
Proč jsem dostal tento e-mail? Tento e-mail byl odeslán na adresu 5D4Q2KEFLB5fJ3Q@Kulturni-prehled.cz” style=”color:#555555;text-decoration:underline;”>5D4Q2KEFLB5fJ3Q@Kulturni-prehled.cz.
Pro odhlášení z odběru obchodních sdělení klikněte zde.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments