Pozvánka na novoroční ohňostroje 2022

Novoroční ohňostroj patří na mnoha místech v České republice k tradicím provázející začátek nového roku. Přes aktuální epidemickou situaci se však vedení mnoha obcí a měst rozhodlo tuto tradic, s přihlédnutím na místní podmínky, podpořit.  Město Turnov a Zdeněk Pohl – Ohňostroje zvou na Novoroční ohňostroj 2022, který zahájí oslavy 750 let Turnova. Místem konání je prostor Na Lukách. V sobotu 1. ledna 2022 v 16:30 hodin bude slavnostní podvečer zahájen koncertem skupiny What the Funk, na samotný ohňostroj se uskuteční od 17:00 hodin. S ohledem na aktuální situaci bude chybět stánkový prodej. Akce se uskuteční dle aktuálních nařízení vlády a dané epidemiologické situace.

Město Ústí nad Labem pořádá ohňostroj v sobotu 1. ledna 2022 v 18.00hodin. Odpálen bude z vrchu Větruše. V den ohňostroje bude na Větruši omezena možnost parkování. Doba ohňostroje je cca 10 min. Hudbu k ohňostroji bude možné naladit na rádiu Hitrádio FM (nyní s novým jménem Hitrádio North Music) na frekvenci 102,8 a 106,2.

Novoroční ohňostroj města Kolína bude odpálen 1. ledna 2022 bude odpálen z lávky pro pěší vedoucí ze Zálabí na Kmochův ostrov. Lávka bude tento den z bezpečnostních důvodů pro veřejnost zcela uzavřena cca od 16:30 hodin do 19 hodin.

Novoroční ohňostroj ve městě Slaném se bude konat v sobotu 1. ledna 2022 od 18 hodin. Poprvé  dojde k online přenosu. Doprovodnou hudbu je můžné pustit kdekoliv ve Slaném z mobilního telefonu. Sledujte FB/MESTOSLANY a YOUTUBE SlanyTV.

Přerově bude ohňostroj odpálen 1.1.2022 v 18. Hodin a k vidění bude z břehů Bečvy pod hradbami. Ohňostroj bude trvat deset minut a má být odpalován ze sedmi pozic, provázet ho bude muzika z osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Českých Budějovicích proběhne ohňostroj rozzáří v sobotu 1. ledna 2022 od 18.00 hodin na soutoku řek Vltavy a Malše. Světelné efekty bude doprovázet výběr z hudebního díla Mika Oldfielda – Tubular Bells III o celkové délce 12 minut. Místo pro diváky je na Zátkově nábřeží od Železné panny po dřevěnou lávku přes slepé rameno a Sokolský ostrov.

V Praze se přivítání nového roku 1. ledna 2022 obejde bez ohňostroje nebo promítání na budovy, tzv. videomappingu. Kvůli zhoršující se situaci ohledně pandemie covidu-19 se magistrát rozhodl, že akci pořádat nebude.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments