Hazard se přesouvá na internet. Jak online mění svět

Kamenná kasina existují asi 400 let. Online kasina – které si můžete strčit do kapsy a vydat se na cesty – u nás nejsou ani dvě desetiletí. Svět se změnil as ním se mění hráči, hry i hazard samotný.

Socializace. Offline kasina, ať už ty luxusní nebo chudší, to jsou i lidé, setkávání, posezení, barmani, nápoje, krupiéři, small talky. V online kasinech sice můžete hrát proti jiným hráčům, ale moc s nimi nebudete komunikovat – v online světě je hráč osamocený.

Variabilita. Je jasné, že na internetu máte velký výběr poskytovatelů a her – a můžete mezi nimi přepínat velmi rychle. Což v opravdovém světě nejde. Regulace funguje jinak než v živém světě.

Pohodlí a zážitek. Online hraní vyžaduje malé zařízení a jinak si můžete dělat cokoli a kdekoli – v jakémkoli oblečení a stavu. O dost pohodlnější než offline kasina, kde jde přece jen o společenskou událost – ale zážitek, ten přes internet nebudete mít nikdy jako živě.

Peníze. V klasickém kasinu si vyměníte prostředky za žetony a hrajete. V online kasinu můžete utrácet kolik máte na kreditce (v čem spočívá hlavní nebezpečí), ale platby probíhají přes třetí stranu (a výběr výhry může být komplikovanější).

Přístup. Pokud jste dospělí, máte chytrý telefon s internetem a kreditní kartu – přístup k online herně je pro vás záležitostí pár okamžiků. Offline kasina mohou být nedostupnější, zvláště pokud například bydlíte na venkově nebo nejste typ, co chodí často ven.

Bezpečnost. Opravdu bezpečné jsou jen oficiálně licencovaná kasina. Od jiných nevíte co čekat. V offline kasinech vidíte co dělají hráči, jak dealeři zacházejí s kartami a podobně.

Zodpovědné hraní. Offline a online kasina mají různé techniky jak limitovat hráče, aby se neutrhly z řetězu. Ale při online hraní se vyžaduje větší hráčova sebedisciplína, větší vůle – protože limity může snadno obejít. Zodpovědné hraní znamená, že hráč zná své hranice a nikdy nedovolí, aby se hra vymkla a stala se přítěží jeho života.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments