Městská knihovna Benešov zve na akce probíhající v březnu

Letos již po čtrnácté vyhlašuje Svaz knihovníků celostátní akci na podporu čtenářství a knihoven Březen – měsíc čtenářů. Tématem letošního ročníku je Zpátky do knihoven a Městská knihovna Benešov nabízí svým čtenářům, návštěvníků i všem zájemcům z řad veřejnosti celou řadu zajímavých akcí pro všechny generace.  Každé březnové pondělí pořádá knihovna procházku knihovnou s naší Průvodkyní. Vysvětlí  návštěvníkům, podle čeho jsou knihy řazeny a jak se vyznat ve spleti značení naučné literatury. K čemu slouží sloupový počítač a jak používat nový selfcheck na půjčování knih. Již tradičními a pravidelnými akcemi jsou Swap a bazar knih. Letošní první Swap je naplánovaný na 10. a 11. března. Jde o vzájemnou výměnu, založenou na jednoduchém principu: Nekupuj, nevyhazuj, vyměňuj! Přinést je možné to, co pro svého majitele ztratilo význam, ale je v natolik dobrém stavu, že může posloužit někomu jinému. Donést můžete věci, které jsou funkcí, čisté a množství věci, které si odnášíte, by nemělo přesahovat to, co jste přinesli. Také oblíbený Bazar knih se uskuteční tentokrát v týdnu od pondělí 27. 3. do pátku 31. 3. (kromě úterý 28. 3.). Připraven je výprodej knih z knihovního fondu, a to především naučné literatury, časopisů a částečně beletrie

Deskoherní odpoledne proběhne 15. 3. Od 16 hodin se hrají hry pro děti a od 18 hod hry pro dospělé. V pondělí 20. března bude otevřené dopoledne pro seniory. V 17 hodin je připraveno  setkání se šéfredaktorkou časopisu Pes – přítel člověka, Stanislavou Čermákovou a jejími pejsky, které bude nejen zábavné, ale i poučné. Od 18 hodin proběhne setkání Čtenářského klubu. Tentokrát si můžete přinést svou oblíbenou knihu a inspirovat ostatní.

Dalším literárním setkáním bude 30. března od 18:00 hodin beseda a autorské čtení se známou spisovatelkou Janou Poncarovou, která se ve svých knihách inspiruje skutečnými příběhy. Také pro zájemci o přírodu, tvoření a zdravý životní styl je připraveno několik akcí. Povídání o léčivých houbách proběhne 22. 3. Od 18:00 hodin. Jarní vazby se budou vázat s floristkou Pavlou Ginger Štefkovou dne  23. 3.od 16:00 hodin. První setkání přiznivců  Semínkovny se uskuteční 27. 3. od 16:30 hodin.

Poslední noc v březnu 31.3.2023 proběhne  Noc s Andersenem.

 

Zdroj:

Město Benešov


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments